Aimo Park öppnar ny pendelparkering vid Delsjömotet, Göteborg

Den 1 oktober 2024 öppnar Aimo Park en ny pendelparkering på Bäckravinsgatan, vid hållplatsen Delsjömotet som trafikeras av Västtrafik och deras olika busslinjer. Den nya parkeringen kommer att erbjuda cirka 100 parkeringsplatser för allmänheten, med ett pris som är anpassat för pendlare och andra resenärer i området.

Pendelparkering på Bäckravinsgatan

Den nya pendelparkeringen kommer att ha en lägre taxa som ska göra det mer kostnadseffektivt för dagliga pendlare att parkera bilen och fortsätta resan med kollektivtrafiken. Dessutom erbjuds möjligheten att köpa ett månadskort, som kan hanteras enkelt via Aimo Parks app.

Det har varit ett stort tryck på parkeringarna vid Delsjömotet, säger Adrian Sayed affärsutvecklare på Aimo Park i Göteborg. Genom att införa en låg men nödvändig taxa hoppas vi kunna skapa en bättre balans. Dessutom känns det som ett steg i rätt riktning att en privat aktör får möjlighet att erbjuda parkeringslösningar på en plats där två kommuner möts, vilket bidrar till en sund konkurrens och effektivare användning av ytan.

Ett prisvärt alternativ för pendlare

Aimo Parks nya parkering kommer att erbjuda cirka 100 parkeringsplatser för allmänheten och vara belägen mellan Göteborgs stads och Mölndals stads pendelparkering. Tack vare samarbetet mellan Aimo Park och markägaren kan invånare och pendlare vid Delsjömotet nu se fram emot en mer tillgänglig och strukturerad parkeringssituation i området, samtidigt som de får ett prisvärt alternativ för sin dagliga pendling.

Mer om vår nya pendelparkering

Antal parkeringsplatser, pris och öppettider på Bäckravinsgatan hittar du här.